In september 2022 start in Baarlo bij voldoende deelname een nieuwe EHBO-cursus op de woensdagavond

Goed voorbereid met een EHBO-cursus

Stel je voor: je zit met een vriend gezellig aan tafel te eten. Ineens verslikt je tafelgenoot zich. Het lijkt eerst onschuldig, maar al gauw zie je paniek in zijn ogen. Zijn gezicht verandert langzaam van kleur en hij dreigt te stikken. Je moet direct in actie komen. Maar wat moet je doen? Moet je op zijn rug slaan? Of 112 bellen? Op dit moment betekent kennis van EHBO het verschil tussen leven en dood. Ook  bij minder ernstige situaties is het belangrijk dat je weet wat je moet doen om erger te voorkomen Wat zijn de vijf belangrijke punten bij het verlenen van “Eerste Hulp”. Wat doet u bij bewusteloosheid en hoe moet u reanimeren? Wat te doen bij een ernstige bloedingen, brandwond of een botbreuk?  Hoe kan ik het beste een verband aanleggen en welk verbandrolletje moet ik gebruiken.  In een cursus EHBO leer je precies wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen. In de lessen komt o.a. aan bod: verbandleer, reanimatie, AED-gebruik, stabiele zijligging en wat te doen bij bewusteloosheid, verslikking, onderkoeling, een beroerte, een snijwond of gekneusde enkel. En dat niet alleen. Je leert tijdens een cursus ook hoe je een ongevalssituatie beoordeelt, hoe je zorgt voor veiligheid voor jezelf en het slachtoffer en hoe je hulpdiensten inschakelt. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van Het Oranje Kruis.

EHBO Baarlo start bij voldoende deelname in september met een EHBO cursus.  Cursus avond is de woensdagavond. Voor meer informatie stuur een bericht naar het volgende mailadres ehbo.baarlo@gmail.com