Vertoning film “WEI” op vrijdag 13 mei 2022 in Baarlo

Éen op de vijf mensen krijgt dementie en omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie. Daar moeten we ons als gemeenschap op voorbereiden. Domein Welzijn van Dorpsoverleg Baarlo organiseert daarom op 13 mei een evenement op de Kasteelwei in Baarlo waar de film “Wei” wordt vertoond en waar de maker van de film, Ruud Lenssen ook bij aanwezig is.

In Baarlo wonen ongeveer 120 mensen met dementie, waarvan 70% nog thuis woont. Zij worden verzorgd door naaste familie; de mantelzorg en als dit nodig is, worden ze ondersteund door informele en professionele zorg. Met het vertonen van deze film wil het Domein Welzijn de bewustwording in het dorp rondom dementie en mantelzorg vergroten en taboes doorbreken.

U kunt het hele persbericht lezen door te klikken op