Hoe houd je water buiten de deur? Waterschap Limburg start water innovatie wedstrijd. Doe mee en stuur je idee in voor 7 november 2021

Door klimaatverandering hebben we steeds vaker te maken met hoosbuien en hoogwater in beken en rivieren. Waterschappen werken hard aan waterveiligheid en het voorkomen van wateroverlast. Maar iedereen kan ook zelf maatregelen nemen om hun huis te beschermen. Daarom start Waterschap Limburg een Winnovatie challenge: Een zoektocht naar oplossingen die mensen zelf snel en makkelijk kunnen gebruiken om het water buiten hun huis of bedrijf te houden. Tot en met 7 november kan iedereen ideeën insturen. Het beste idee wordt verder uitgewerkt en, wanneer mogelijk, uitgevoerd. De bedenker van het beste idee wint 1000 euro.

De uitdaging   

Hoe houd je water buiten de deur? Hoe kun je op een makkelijke, veilige, snelle en vernieuwende manier je huis beschermen tegen water? Alle ideeën zijn welkom: van alleen een idee tot al wat verder uitgewerkte prototypen.  De kenmerken van goede ideeen en oplossingen zijn: 

  • De oplossing voorkomt of beperkt schade door wateroverlast aan gebouwen en inventaris.
  • De oplossing is betrouwbaar en veilig.
  • De oplossing is makkelijk in te zetten, met de hand of met simpele hulpmiddelen.
  • De oplossing is op veel plekken en in veel situaties te gebruiken.
  • De oplossing is betaalbaar.
  • Het idee is vernieuwend.

WIl je meedoen en wat gebeurt er met de ideeën, klik op de volgende download