GGD Limburg-Noord opent 1 juni 2020 nieuwe teststraat coronavirus in Venlo

Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan vanaf 1 juni 2020 via een landelijk nummer (0800-1202) een afspraak maken om zich te laten testen. Aan de Nijmeegseweg in Venlo opent GGD Limburg-Noord een nieuwe testlocatie waar 720 testen per dag kunnen worden afgenomen. Is er sprake van een besmetting met het coronavirus, dan volgt een bron- en contactonderzoek.

Dit telefoonnummer is bereikbaar zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur. Alleen met milde klachten passend bij het coronavirus wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Voor het maken van de afspraken worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. De beller krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

Voor nadere informatie kijk op

Kijk voorts op www.ggdlimburgnoord.nl en klik op de oranje button “coronatest bij ggd limburg noord” dan verschijnt de rubriek “Hoe gaat testen in zijn werk?” waar o.a. de volgende vragen worden beantwoord

1. Hoe kun je je aanmelden voor een test?

2. Hoe werkt bron- en contactonderzoek?

3. Wie betaalt de coronatest?

“De kosten voor de test worden gedekt door de werkgever en de overheid. Je hoeft daar dus niet zelf voor te betalen. De kosten van een test die wordt uitgevoerd door de GGD (het afnemen van de test, laboratoriumverwerking en uitslag doorgeven aan de arts) worden betaald vanuit het Openbare Gezondheidszorg (OGZ)-budget. De kosten voor de bedrijfsarts is voor de werkgever”