De film Thuisland over Syrische vluchtelingen komt naar Baarlo op 24.1.2019 in de Engelbewaarder

 

Thuisland komt naar Baarlo
‘Deze film laat je niet onberoerd’

Hoe vergaat het Syrische vluchtelingen in de eerste maanden van hun nieuwe leven in Peel en Maas? En hoe kijken wij tegen hun aan en wat doen we om hen op weg te helpen?
Daarover gaat Thuisland, het film- en fotoproject dat afgelopen december bij de première in Panningen tweemaal DOK6 uitverkocht. Inwoners van Baarlo die het nog niet hebben gezien krijgen nu een tweede kans.

Op 24 januari 2019 organiseert de werkgroep ‘nieuwkomers’ een avond waarop de film Thuisland gratis te zien is voor iedereen. Thuisland is een bijzondere en intieme film (45 min.) over de Syrische vluchtelingenfamilie Ishheibar. Vader, moeder en hun zes kinderen begonnen in november 2017 een nieuw leven in Panningen, na vier jaar in een tentenkamp in Turkije.
De camera volgt van dichtbij hoe de familie voorzichtig probeert zich hier aan te passen, met moeilijke én mooie momenten.
Bekijk hier alvast de 2 minuten durende trailer: https://www.youtube.com/watch?https://www.youtube.com/watch?v=-6K0xYcbs34&t=5s

Na de film is er gelegenheid om in een ongedwongen sfeer na te praten met enkele betrokkenen. Behalve filmmaker Ruud Lenssen zullen ook andere gasten daarbij aanwezig zijn, zoals een gezinscoach die pas aangekomen vluchtelingen begeleidt.
Vanaf 6 januari is de begeleidende foto-expositie al te zien zijn in het MFC de Engelbewaarder. Dit is een serie portretten (gemaakt door Maartje van Berkel) van mensen rondom de familie, die hen op weg helpen in hun nieuwe leven, zoals de buurman, de onderwijzeres en de vrijwilliger van Vorkmeer. Elk portret wordt begeleid door treffende quotes van de geportretteerde.

Thuisland in Baarlo
Donderdag 24 januari 2019; MFC de Engelbewaarder, Tiendvrij 18 Inloop vanaf 19.00 uur. De film start om 19.30 uur
Entree gratis
Meer info: Rob Brader 077-4772812

Kom kijken naar deze prachtige film die, in de woorden van burgemeester Wilma Delissen, ‘niemand onberoerd laat’.

Tot 24 januari 2019

Werkgroep Nieuwkomers Baarlo.
(Dorpsoverleg, Kernteam Wonen Welzijn Zorg en Dorpsinformatiepunt)