MFC Baarlo mogelijk toch door

Vastgelopen project de Engelbewaarder wordt nieuw leven ingeblazen

Overgenomen uit Dagblad de Limburger. Geschreven door Tim Geurts

Het project de Engelbewaarder in Baarlo gaat waarschijnlijk toch door. Het is de bedoeling dat de voormalige en gelijknamige school wordt omgebouwd tot multifunctioneel centrum (mfc).

Eind vorig jaar leek het project een stille dood te sterven. Nadat Wonen Limburg en de gemeente Peel en Maas het niet eens werden over de huurtermijn van het gebouw, leek het einde verhaal voor het nieuwe multifunctioneel centrum. De reden dat de Engelbewaarder er nu waarschijnlijk toch komt is het Maasbreese projectontwikkelingbedrijf Rendiz. Dat’ bedrijf realiseert het project, samen met corporatie Wonen Limburg, die eerder niet tot een vergelijk kwam met de gemeente Peel en Maas. “Alle partijen zijn enthousiast over het huidige voorstel. Omdat er rond de Engelbewaarder veel hobbels zijn geweest, willen wij inhoudelijk nog niets zeggen. Daarmee willen we wachten totdat de handtekeningen echt gezet zijn. Maar de geluiden zijn erg positief’, zegt een woordvoerster van Wonen Limburg.

Ook Vivian Kersten, directeur van Rendiz, ziet kansen. “praktisch het hele dorp heeft daar ‘op school gezeten. Het zou doodzonde zijn als het gebouw verdwijnt. De bouw zal echt niet volgende week beginnen, maar we zijn benaderd mee te denken en dit loopt voorspoedig Dat is al winst op zich. Eerder werd namelijk gezegd dat als er in december geen plan lag, dat het gebouw dan zou verdwijnen.” Eric Vest jens van het dorpsoverleg Baarlo, dat al jaren strijdt voor het mfc, is blij met de nieuwe ontwikkelingen. “De verwachting is dat er voor 1 april een samenwerkingsovereenkomst wordt getekend.” Toch is Vestjens voorzichtig. “Er zijn verregaande afspraken met architecten gemaakt, de gemeente is heel positief, dus het ziet er goed uit. We zijn verder dan we in het verleden ooit zijn geweest. Maar het project de Engelbewaarder loopt al sinds 2006. In die tijd hebben we wel vaker gedacht dat het goed zou komen. Ik heb geleerd van die tijd. Dus eerst zien en dan pas geloven. Maar de intentie ligt er.” Bedoeling is dat in het mfc meerdere voorzieningen komen, zoals de bibliotheek en dagopvang. Ook moet het centrum dienst gaan doen als ontmoetingsruimte.