Open dag Hoeve Braamhorst

Open dag en opening

28 oktober 2012

van 11.00 uur tot 16.00

 

Persbericht

 

28 oktober organiseert Frank Selen en SGL een open dag en opening van het nieuwe zorginitiatief “Hoeve Braamhorst”

Hoeve Braamhorst biedt op een innovatieve manier dagbesteding aan kwetsbare inwoners met als doelgroep Niet Aangeboren Hersenletsel ( NAH ).

De geboden dagbesteding is afgestemd op de kwaliteiten van deelnemers en is meer dan een bezigheidstherapie. Mensen krijgen hier de kans hun kwaliteiten optimaal te kunnen benutten, te doen waar ze goed in zijn, ondanks hun ( fysieke ) beperking.

Hoeve Braamhorst speelt in op de veranderingen die er in 2014 aankomen. De begeleiding van mensen met een beperking wordt dan van AWBZ overgeheveld naar WMO. Dat betekent dat gemeente verantwoordelijk worden voor het bieden van de zorg . Het bieden van zorg op maat, afgestemd op de wensen en kwaliteiten van de kwetsbare inwoners, dat is waar Hoeve Braamhorst voorstaat.

Bezoekers zullen tijdens deze open dag kennis maken met wat een NAH betekent in het dagelijks leven. Tussen de locaties zal een belevingsroute de verbinding maken en kunnen mensen beleven wat een NAH inhoudt. Op Hoeve Braamhorst zullen door Hulphond.nl demonstraties worden gegeven. Hulphond.nl is een landelijk organisaties die honden tot hulphonden opleiden. Deze honden ondersteunen bij de dagelijkse dingen als boodschappen, jas uittrekken, wasmachines openen etc.

Tevens zullen erop Hoeve Braamhorst enkele thema’s aanwezig zijn rondom streekproducten, het proeven van onder andere diverse wijnen (Belvino), diverse streekproducten, ijs van Clevers. Maar ook expositie van kunst gemaakt door deelnemers, diverse decoratieve creaties van Het Atelier, kortom diverse belevingen op Hoeve Braamhorst voor jong en oud.

Daarnaast zal op de aangrenzende locatie van Frank Selen, Hert 6 te Baarlo, door kleindierenvereniging de Eendracht een open tentoonstelling worden gehouden. De show is geopend op zaterdag 27 oktober van 10:00 tot 22:00 en zondag 28 oktober van 10:00 tot 17:00

De open dag en opening van Hoeve Braamhorst zal worden gehouden op 28 oktober van 11.00-16.00, Hoeve Braamhorst; Braamhorst 1, 5991 NX Baarlo

Tijdens deze open dag opent AC de Maashorst hun deuren en kunt u zelf beleven en voelen wat Niet Aangeboren Hersenletsel met u kan doen door middel van een workshop die daar gegeven zal worden. Het Woon Begeleiding Centrum (WBC) Kuukven opent tevens haar deuren en hier kunt u beleven hoe onze cliënten wonen.

Locaties:

Hoeve Braamhorst Braamhorst 1, 5991 NX Baarlo

AC “De Maashorst” Pastoor Geenenstraat 64, 5991 BJ Baarlo

WBC “Kuukven” Heierhof 18, 5991 NJ Baarlo

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank Selen 077 477 02 42 / 06 27 06 84 67 www.hoevebraamhorst.nl / frank@selenprojects.nl