Wandelknooppunten

Het bord op de Markt

Startbord wandelknooppunten in Baarlo in gebruik genomen


Met het opplakken van de sticker “u bent hier” werd afgelopen zondag 1 april het startbord van het wandelroutenetwerk in Baarlo in gebruik genomen.

Op dit bord staat een overzichtskaart van de wandelknooppunten in Peel en Maas. Deze kaart is te koop bij het VVV, zodat u ook tijdens het wandelen kunt bekijken waar de route loopt.

Een 2e startbord is geplaatst bij de blokhut de Koeberg in Baarlo


Na de officiële opening begon een wandeling naar knooppunt 41 bij Berckterveld, een van de mooiste plekjes in ons dorp. Enkele dagen geleden werd bij dit knooppunt een “groene pluim” geplant door leerlingen van groep 7 van basisschool “De Omnibus” in Baarlo. Deze tamme kastanje werd versierd met mooie spreuken die gemaakt waren door de leerlingen. Hier kregen we een lekkere traktatie aangeboden door Ron en José van “ut Eppelke”.

Het wandelknooppuntennetwerk omvat in totaal vele tientallen kilometers wandelplezier en brengt u op onbekende, prachtige plekjes in onze gemeente. Ondertussen breidt het netwerk zich steeds verder uit. In de gemeente Leudal komen steeds meer knooppunten en binnenkort zal in Hout-Blerick en in Reuver een wandelroute officieel in gebruik worden genomen, zodat u ook aan de overkant van de Maas de wandeling kunt vervolgen.

Wij wensen u heel veel wandelplezier toe en mocht u tijdens het wandelen onduidelijkheden tegenkomen, dan kunt u dit doorgeven aan het rayonhoofd van Baarlo, Jeanne v.d. Korput, 077-4773400.