Kunstroute en Open Dag van de Zorg SGL en De Braamhorst

Kunstroute en Open Dag van de Zorg SGL en De Braamhorst

Tijdens de Open Dag van de Zorg op 17 maart zullen activiteitencentrum De Maashorst, woonbegeleidingscentra Het Kuukven en Het Vlinderhuis van SGL (Stichting Gehandi-captenzorg Limburg) en Zorgboerderij De Braamhorst een unieke activiteit organiseren. Er zal op deze vier locaties van 11:00 uur tot 15:00 uur een Kunstroute plaatsvinden.

De bovengenoemde locaties zullen kunstwerken tentoonstellen van cliënten van de woonbegeleidingscentra en activiteitencentrum De Maashorst van SGL.
Deze Kunstroute is toegankelijk voor valide en minder valide mensen. De route is ook per auto af te leggen. De deelnemers van de fietsroute zullen door de mooie landelijke omgeving van Baarlo fietsen, zoals de Maasroute, de Berckt en andere mooie gebieden.
De route is ongeveer 20 KM lang. U kunt kiezen bij welke locatie u wenst te starten. Er zullen fietsroutes klaarliggen op iedere locatie en deze zijn ook beschikbaar op onze website.
 
Binnen het activiteitencentrum De Maashorst worden de volgende workshops aange-boden: workshop klei, schilderen, houtbewerking, yoga en sport.
Er wordt ook informatie verstrekt over: Wonen bij SGL, Dagbesteding bij SGL, wat doet SGL in samenwerking met De Braamhorst? Hoe kan ik werken of stage lopen binnen SGL? En hoe kan ik vrijwilliger worden binnen SGL?

Binnen de Woonbegeleidingscentra is er gelegenheid voor deelnemers aan de Kunst-route om een kijkje te nemen in de appartementen van onze cliënten. U kunt ook een rondleiding krijgen en vragen kunnen stellen aan cliënten en medewerkers van SGL. Zowel woonbegeleidingscentrum Kuukven als woonbegeleidingscentrum het Vlinderhuis zullen mee doen aan NL Doet.

Bij Zorgboerderij De Braamhorst zal er een workshop “Paasstukken maken” gehouden worden. Ook zal dhr. F. Selen uitleg geven over de samenwerking met SGL en wat de mogelijkheden zijn binnen De Braamhorst. Er zal ook een film te zien zijn over ‘Wat is een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)?’.
In het Atelier van De Braamhorst zal er naast de kunstroute ook een paasshow plaatsvinden, er kan een rondgang gemaakt worden over het uitgestrekte terrein van

De Braamhorst. U kunt hier ook een appelboomgaard vinden en er zal een presentatie zijn over de toekomstige plannen.
Voor de kleintjes onder ons zullen er een aantal dieren aanwezig zijn in alle soorten en maten. Op het terras kunt u gezellig bijpraten onder het genot van een lekker kopje koffie.

Zorgboerderij “De Braamhorst”  :  Braamhorst 1; 5991 NX Baarlo
AC De Maashorst  :  Pastoor Geenenstraat 64; 5991 BJ Baarlo
WBC Kuukven  :  Heierhof 18; 5991 NJ Baarlo 
WBC Het Vlinderhuis  :  Dichtershof 2; 5921 DC Blerick

SGL is een zorginstelling voor volwassenen met een lichamelijke of meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel. We bieden onze cliënten een groot aanbod van mogelijkheden in dagbesteding, begeleiding thuis, revalidatie en wonen met begeleiding. Voor meer informatie over SGL verwijzen we graag naar onze website: www.sgl-zorg.nl.